Deel dit artikel
-

‘Maandag 12 december drukste dag e-commerce’

Internationaal onderzoek van Adobe laat zien dat maandag 12 december in Nederland de drukste dag van de drukste e-commercemaand van het jaar wordt. Tijdens de decembermaand wordt naar verwachting voor 5,1 miljard euro online gewinkeld.

Dat is een stijging van dertien procent van opzichte van het jaar ervoor, zo valt te lezen in het onderzoek Adobe Digital Insights. De onderzoekers baseren hun voorspellingen op de analyse van 100 miljard bezoeken aan de sites van zevenhonderd bedrijven sinds 2013.

Maandag 12 december wordt waarschijnlijk de drukste online winkeldag. Sinterklaas is dan koud een week het land uit. Nederlandse consumenten geven die dag 117 miljoen euro uit, overwegend aan kerstcadeaus. Een kleine elf procent van de shoppers is overigens afkomstig uit ander land. In Engeland ligt dat percentage op twintig procent, waarmee het Europa’s koploper is.

Adobe: “Opvallend is dat Nederland in vergelijking met andere Europese landen de minst grote fluctuaties heeft in online aankopen in deze periode. Tijdens het grootste piekmoment wordt er 1,7 keer meer uitgegeven dan op een gemiddelde dag.”

Smartphones zijn in Nederland goed voor 16 procent van de omzet en tablets vertegenwoordigen 10 procent van de omzet. Opvallend is dat consumenten vaker hun smartphone gebruiken om producten te zoeken dan tablet, respectievelijk 35 procent en 13 procent.

Black Friday (25 november) wil in Nederland niet echt aanslaan, in Scandinavië en Engeland wel. België toont er ook interesse voor, zo laten onderstaande kerncijfers zien:

Foto: Mike McCune (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Arne

Black Friday wordt, gezien de bezoekersaantallen, wel steeds iets populairder in Nederland. Althans de interesse erin. Ook proberen bedrijven er steeds meer mee te doen door rond die periode speciale BlackFriday aanbiedingen te hebben.

Maar of wij ook die Amerikaanse taferelen krijgen, vraag ik mij af. Ik denk in Nederland de hele decembermaand Black Friday is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond