Deel dit artikel
-

Wal-Mart bevestigt overname Jet.com

Wal-Mart heeft een akkoord bereikt over de overname van online retailer Jet.com voor 3,3 miljard dollar. Jet oprichter Mac Lore krijgt de leiding over alle e-commerce activiteiten van de retailketen.

De huidige chef e-commerce van Wal-Mart Neil Ashe zal als gevolg van de overeenkomst zijn functie neerleggen. Hij kwam drie jaar geleden van CBS Interactive. Jet.com blijft overigens een zelfstandig bedrijf en wordt niet samengevoegd met Wal-Mart.

‘We gaan voor lagere prijzen, een breder aanbod en een eenvoudige winkelervaring’, zegt CEO Doug McMillon in een summiere verklaring.

Geruchten over de overname doken vorige week voor het eerst op, hoewel er toen nog weinig details waren.

Jet, herkenbaar aan het paarse logo en dito verpakkingen, is een soort Action van het web. Oprichter Marc Lore (45) was ooit betrokken bij Quidsi, eigenaar van Diapers.com. Amazon nam dat bedrijf in 2010 over.

Met Jet.com wordt Wal-Mart de belangrijkste concurrent van Amazon. De retailer realiseerde vorig jaar 14 miljard dollar aan online aankopen, ongeveer 14 procent van de totale omzet van Amazon.

Jet.com heeft op zijn beurt in totaal 12 miljoen artikelen te koop, waarvan er dagelijks 25.000 worden besteld, en een klantenbestand dat maandelijks met 400.000 groeit. Daarnaast heeft Jet.com 2400 verkooppartners.

Anders dan Amazon richt Jet.com zich niet op de internationale markt. Wellicht gaat dat na de fusie nog eens veranderen.

Partijen die profiteren van de overname zijn Alibaba Group Holding Ltd., Fidelity Investments, Accel Partners, New Enterprise Associates en Goldman Sachs Group Inc. Zij investeerden gezamenlijk 500 miljoen dollar in Jet.com.

Een verdere toelichting wordt 18 augustus verwacht, als Wal-Mart zijn kwartaalcijfers publiceert.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond