Deel dit artikel
-

Maandomzet winkelclub BuyVIP naar 12 miljoen

De besloten Europese winkelclub BuyVIP zette in november voor 12 miljoen euro om met kleding. Het verschijnsel ‘shopping community’ wint aan interesse, daar het bedrijf zijn klantenbestand in die maand zag verdubbelen tot 5 miljoen.

Naar eigen zeggen gaat het BuyVIP voor de wind. Zowel de omzet als het aantal leden gaat met dubbelcijferige procent vooruit.

Het bedrijf begon in Spanje, kreeg dit voorjaar 15 miljoen euro groeigeld van onder meer 3i en Bertelsmann en breidde sinds dien uit naar Nederland, Portugal, Polen en Oostenrijk. De besloten winkelclub had reeds filialen in Spanje, Duitsland en Italië. BuyVIP behoort met Vente Privée tot de grootste in zijn soort in Europa. Het achterliggende concept is in de VS niet bekend.

Dit soort winkelclubs betrekt zijn voorraden direct van de fabrikant. Het gaat veelal om kleding en bijbehorende accessoires. De bedrijven kunnen kortingen tot 70 procent geven omdat ze geen winkelnetwerk hebben met bijbehorend personeel, een kleiner hoofdkantoor en in het groot inkopen. Het gaat hierbij niet om verouderde voorraden, maar courante.

Zie ook: ‘Mysterieuze webshops veroveren Europa’ (Emerce Magazine, april 2009)

In Nederland werkt BuyVIP sinds vorige wee klanten in Nederland met een mailing aan Hyvers. Leden mogen zich enkel inschrijven wanneer ze worden voorgedragen door een ander lid. Maar als die ‘persoon’ in Nederland Hyves is, dan is er geen sprake van een selectief deurbeleid.

Marktplaats.nl sloot in november 2009 een samenwerkingsverband met ShopVIP uit Amsterdam ook dit soort koopjes te kunnen aanbieden per e-mail en Twitter.

Sinds een paar maanden circuleren er geruchten als zou Europa’s grootste shopping community Vente Privée onderhandelen met Amerikaanse bedrijven over overname. De Fransen ontkennen. Het jaar 2008 werd afgesloten met een omzet van 510 miljoen euro. Bij het huidige groeitempo zal de omzet rond 2011 over de miljard euro heen gaan.

Foto: Christopher Peterson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond