Deel dit artikel
-

Made.com opent showroom in Amsterdam

Designmeubelwinkel Made.com krijgt een kapitaalinjectie van zestig miljoen dollar en wil zo snel mogelijk een showroom in Amsterdam openen.

De investeerders Partech en Fidelity steken samen zestig miljoen dollar in Made.com om zijn positie op de Europese markt te verstevigen.

Het bedrijf is actief in Engeland (thuismarkt), Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en later deze zomer in België. Country manager Damien Poelhekke: “Een jaar geleden zijn we in Nederland gestart. Tot de winter hebben we de kanalen getest en in februari een tv-campagne voor de naamsbekeheid. We groeien nu iedere maand met dubbele cijfers.”

Het in Nederland nog onbekende merk werkt direct met designers en biedt hun artikelen in Europa aan. Niet in Amerika. Klanten kopen op nieuwe markten eerste producten uit een goedkopere prijscategorie om de winkel uit te proberen. “Vooral verlichting.”

Om het merk bekender te maken in Nederland wordt er naast de tv-campagne binnenkort ook een winkel in Amsterdam geopend. De ervaringen met de pop up-store in de hoofdstad voldeden aan de parameters die de opening van een permanente locatie rechtvaardigen. “Ter inspiratie.” Poelhekke was afgelopen dagen in Nederland om een passende, drukbezochte omgevingen te scouten.

Het groeigeld van Partech en Fidelity, beide vanuit Europa opererend, wordt enkel gebruikt om de posities op de bestaande markten te verstevigen.

Partech Ventures is ook aandeelhouder in technologiebedrijf Yieldr.

Made.com haalde afgelopen vier jaar in vier ronden 81,1 miljoen dollar venture capital op. “We willen uiteindelijk wereldwijd de grootste in designmeubilair worden.”

In Nederland helpen Traffic4u, Helder en FUSE communication met de online marketing.

Made.com is niet winstgevend. Het realiseerde vorig jaar een omzet van 43 miljoen pond, een toename van 63 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De niet-Engelse verkopen zijn goed voor dertig procent, maar het kantelpunt wordt naar verwachting op korte termijn bereikt.

Foto: Wicker Paradise (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond