Deel dit artikel
-

Malafide website-detector wint vierde editie Dutch Open Hackathon

De Dutch Open Hackathon 2018 is gewonnen door het team CrimeBusterBot met een tool voor het identificeren van malafide websites.

Tijdens het (afgelopen) Dutch Open Hackathon-weekend werkten 23 teams aan de ontwikkeling van toepassingen op basis van data die beschikbaar werd gesteld door HeadFirst, het Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN.

De keuze van de jury viel op CrimeBusterBot omdat het een relevant probleem aanpakt en tevens goed gebruikmaakt van de data die de partners beschikbaar hebben gesteld.

De winnende oplossing van CrimeBusterBot is een automatische bot die malafide websites opspoort. Op basis van webcrawling-informatie en het uitvoeren van een DNS-analyse kan de bot complete netwerken van malafide websites blootleggen. Bij de ontwikkeling van de CrimeBusterBot zijn machine learning-technieken toegepast die ervoor zorgen dat de tool automatisch websites aanmerkt als mogelijk malafide. In eerste instantie is de toepassing niet direct gericht op consumenten, maar moet het vooral de Politie en SIDN ondersteunen in hun strijd tegen deze vorm van cybercrime.

De tweede prijs van de Dutch Open Hackathon ging naar team Syntax; voor de ontwikkeling van Afwijken.com. Dit is een platform dat mensen helpt de perfecte woonruimte buiten de grote steden te vinden, afgestemd op hun specifieke behoeften, zoals veiligheid, beschikbare scholen en prijs.

De publieksprijs ging naar A-ware International voor de ontwikkeling van een online uitdaging die consumenten bewuster moet maken van de gevaren van ransomware. De incubatieprijs ging naar Sharefox, een applicatie voor het veilig delen van bestanden.

De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Stichting Dutch Open Innovation, Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN.

Deel dit bericht

1 Reactie

Consistente

Een hele leuke sessie dat ik bij heb mogen wonen. Zeer interessant wat voor nieuwe mogelijkheden zijn ontstaan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond