Deel dit artikel
-

Man ontdekt veiligheidslekken in iEspresso-apparaat

Een Australische espressofiel heeft ontdekt dat zijn koffie-apparaat, dat in verbinding staat met het internet, enkele veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Een kwaadwillende hacker zou op afstand niet alleen zijn PC over kunnen nemen, maar ook de sterkte van zijn koffie kunnen aanpassen.

De man, Craig Wright, vond meerdere lekken in de software waarmee het espressoapparaat via het internet aan zijn PC wordt gekoppeld.

Wright meldde de veiligheidslekken, waar nog geen patch voor beschikbaar is, op een BugTraq e-maillijst, zo is te lezen op de blog van Cnet.

De kans dat hackers zich richten op deze koffie-apparaten is klein. Er zijn nog niet heel veel in gebruik en in het geval van Wright staat de espresomaker ook veilig achter een firewall.

Toch zullen huishoudelijke apparaten die verbonden zijn met het internet in de toekomst meer gemeengoed worden. Er is immers al een koelkast op de markt die in verbinding staat met het internet en een proto-type van een oven. Ook is er een pilot van GridWise Initiative, waarbij onder meer drogers via een internetverbinding de energieprijzen checken om slimmere energiekeuzes te kunnen maken.

Het espresso-apparaat, een Juna F90, kan onder meer updates van sotware ophalen om bijvoorbeeld een diagnose van de machine te maken. Ook kunnen de instellingen van het apparaat op afstand via het internet worden veranderd, waarbij bijvoorbeeld de sterkte van de koffie wordt ingesteld.

In het geval van Wright houden de veiligheidsrisico’s de man ‘s nachts niet wakker. “Daar zorgt de koffie wel voor”, aldus de man tegen Cnet.

Bon foto: ReneS’ (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Dutch Espressofiel

Het is JuRa ipv Juna Verder erg interessant stuk,

Koffieglazenwasser

Meid.

Louis

een lek in een koffiezetapparaat, dat geeft gegarandeerd kortsluiting..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond