Deel dit artikel
-

Marktplaats luxe tweedehandse kleding naar de beurs

De Amerikaanse webwinkel TheRealReal wil naar de beurs om, zoals het er nu naar uitziet, honderd miljoen dollar op te halen.

Daartoe diende het vrijdag een verzoek in bij toezichthouder SEC Dat soort registraties geeft altijd een eerste geijkte blik op hoe de onderneming ervoor staat.

TheRealReal, zo blijkt, boekte in 2018 een bruto omzet van 711 miljoen dollar (+44%) en hield daar een netto omzet van 207 miljoen dollar aan over (+55%). Tachtig procent daarvan wordt gerealiseerd door terugkerende klanten. Het verlies liep in dat jaar wel met de helft op tot 76 miljoen dollar.

De marktplaats is enkel actief op de Noord-Amerikaanse markt en richt zich enkel op luxe mode-artikelen; kleding en accessoires. Het bedrijf stelt zijn bereik beschikbaar aan retailers en merken en vangt tussen de dertig en vijftig procent van de uiteindelijke verkoopprijs als beloning voor zijn verkoopinspanningen.

Afgelopen jaar heeft het veel aandacht besteedt aan het optuigen van fysieke winkels om zijn merkuitstraling ook offline te vestigen.

De digitale infrastructuur is gebouwd op AWS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond