Deel dit artikel
-

Marktplaats.nl enige met meer dan 50% online bereik

Marktplaats.nl had in de maand maart 2017 een bereik van 51,3 procent en was daarmee de grootste site van Nederland in die maand. Nieuwe cijfers van het het NOBO laten ook zien dat het AD groter is dan De Telegraaf.

Dat is af te leiden uit de NOBO-cijfers over afgelopen maart.

Over de volle breedte van het rapport blijkt dat Nederland liever met zijn telefoon op internet gaat dan met de tablet. In de meeste gevallen legt de desktop het zelfs af tegen de smartphone. Hoe groter het telefoonscherm, hoe liever men die erbij pakt in plaats van een latop of tablet.

Marktplaats.nl is een van de weinige uitzonderingen. De site met het grootste publiek had in maart 29,6 procent desktopbereik en 27,8 procent telefoonbereik. Kennelijk voelen gebruiker zich nog iets comfortabeler met het grote scherm, al investeert het bedrijf veel in het optimaliseren van de mobiele gebruikerservaring om dat tij te keren.

De nummer twee site, qua bereik, is NU.nl (46,5%) en de nummer drie NOS.nl (40,9%). Daarna komt AD.nl met 38 procent bereik, gevolgd door Telegraaf.nl met 33,3 procent. Daarmee is het een fractie groter dan linklijst Startpagina.nl (32,9%).

Foto: Sebastiaan ter Burg (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bert Jan ten Kate - Massarius

Massarius volgens DAM : 41% 13+ ook best leuk!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond