Deel dit artikel
-

‘Massaontslag bij Nokia’

Nokia zou tussen de 10.000 en 15.000 van in totaal 104.000 arbeidsplaatsen willen schrappen, zo meldt persbureau Bloomberg. Volgens staatszender YLE heeft het bedrijf vandaag in elk geval al 1300 ontslagen aangekondigd.

YLE meldt dat er 1300 banen gaan verdwijnen in Espoo, Oulu en Tampere. Vorig jaar had het bedrijf 6700 werknemers in Finland. Volgens CEO Rajeev Suri zijn de maatregelen noodzakelijk om weer ‘een sterke industrieleider’ te worden. Er worden ook 1400 banen geschrapt in Duitsland, 400 in Frankrijk en 166 in België.

De afslanking was al verwacht na de overname van Alcatel-Lucent. Het samengaan van deze twee netwerkreuzen moest 1 miljard euro aan structurele bezuinigingen opleveren.

Na de verkoop van de mobieltjestak aan Microsoft richtte Nokia zich weer op zijn kerntaken: de telecominfrastructuur. Wel zou het bedrijf inmiddels weer plannen hebben om eigen telefoons op de markt te brengen.

Volgens geruchten heeft Microsoft de lancering van zijn volgende generatie smartphones, ditmaal onder de noemer Surface, uitgesteld naar 2017.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond