Deel dit artikel
-

Máxima Medisch Centrum begeleidt patiënten met VR

Máxima Medisch Centrum gaat patiënten met virtual reality voorbereiden op behandelingen waar ze tegenop zien. Voor aanstaande moeders is dat bijvoorbeeld een bevalling via de keizersnede, voor kinderen het verwijderen van gips.

Met een virtuele bril kunnen patiënten voorlichtingsvideo’s in 360 graden bekijken.

De innovatie Infor-Med is ontwikkeld door arts-onderzoeker Stefan Van Rooijen en chirurg Gerrit Slooter van MMC. Met technische ondersteuning van de Health Innovation Campus, Brainport Development en Visyon360 werd onlangs de eerste virtual reality-video gelanceerd die kinderen in het Máxima voorbereidt op bloedprikken. Inmiddels zijn er meerdere video’s gemaakt over behandelingen waar veel patiënten angstig voor zijn: een keizersnede of gips afzagen bij een kind.

Ook voor kinderen met een gebroken arm of been is er een virtual reality-video gemaakt. Met de speciale bril op ervaren zij dat het doorzagen van het gips niet zo eng is als het lijkt. Kinderen zien vanaf de binnenkomst in het ziekenhuis stap voor stap wat er gebeurt, hoe de ruimte eruit ziet en wie er werken. “Het mooie aan deze innovatie is dat het direct winst oplevert voor de patiënt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond