Deel dit artikel
-

Media Markt redt failliete Fame Plaza

Media Markt heeft op het laatste moment de volledige voorraad overgenomen van de failliete platenzaak Fame Plaza in Amsterdam. De verkoop van 6000 titels die vandaag zou plaatsvinden is van de baan. Beide retailers gaan gezamenlijk verder.

Media Markt en Fame hebben besloten samen de krachten te bundelen in het centrum van Amsterdam. Maar of dat zal gebeuren aan de Nieuwe Voorburgwal 182, de huidige winkellocatie, is niet helemaal duidelijk.

Eigenaren Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter maakten de overname gisteravond al op hun site bekend, zonder de naam van Media Markt te noemen.

Begin dit decennium kwamen Fame en moederbedrijf Free Record Shop in zwaar weer door de sterk toegenomen concurrentie van online muziekdiensten en -winkels. Na het faillissement van Free Record Shop beleefde de platenzaak aanvankelijk een hoopgevende doorstart. Toch kon het tij niet worden gekeerd.

Het zou voor het eerst sinds lange tijd zijn dat Media Markt weer (grootscheeps) in de verkoop van dvd’s en cd’s stapt. De retailer verkoopt hoofdzakelijk hardware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond