Deel dit artikel
-

MediaMarkt bezorgt online orders met Uber-taxi’s

Duitse klanten van Mediamarkt en Saturn kunnen hun online bestellingen vanaf vandaag binnen 90 minuten laten thuisbezorgen met een Uber-taxi.

De samenwerking tussen de retailer en de taxidienst, aangekondigd in februari, gaat van start in honderd steden. Voor het einde van het jaar moeten alle filialen van Mediamarkt en Saturn de snelle leverdienst kunnen bieden.

Uber Direct geeft met CECONOMY, het bedrijf achter de elektronicawinkels, per winkel aan gebied waarbinnen het de snelle leverdienst biedt. Het aantal kilometers van de straal tot de winkel kan wisselen per locatie. De bedrijven zullen rekening houden met het aantal klanten in de regio en het lokale wegennet.

Ook zijn er beperkingen aan de omvang van het pakketje dat de bestuurder mag meenemen. Alles kleiner dan 100 cm × 60 cm × 50 cm en minder dan 23 kilo is goed.

Een taxibezorging kost 4,90 euro. De klant krijgt in de checkout van de webwinkel een geheime code. De bestuurder heeft die ook en is bedoeld om de koper te kunnen identificeren.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ed de Callafon

Ik ga uw als Platform chauffeur al vast vertellen dat dit in NL vrij duur gaat uitpakken. Als een taxichauffeur een pakketje vervoert zonder klant, gaat het btw tarief van 9 naar 21%

De Nederlandse belastingdienst en/of ILT kennende, weet ik zeker dat ze er op gaan handhaven.

Raoef

denk dat get wel zal meevallen @ed
ik heb begrepen dat Uber de btw al berekend voor hun chauffeurs.
een voor de klant om 12% meer aan btw te betalen maakt het ook niet uit als ze het snel nodig hebben maar niet in de gelegenheid zijn naar de winkel te gaan.
denk ook dat dit vaak gebruikt zal worden door bedrijven die het ook allemaal kunnen afschrijven

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond