Deel dit artikel
-

Mediapower start streaming dienst

Onder de noemer Power Casting gaat Media Power, een joint venture van Schuberg Philis en DJ Power, streaming diensten aanbieden voor zowel muziek als videoclips. Gebruikers van smart phones en pda's kunnen tegen een vast abonnement per maand liedjes of videofragmenten aanvragen, net als bij een jukebox.

De nummers worden echter niet als ’downloads’ binnengehaald. Daardoor is meer muziek tegen lagere kosten beschikbaar, omdat volgens directeur Clyde Tdlohreg alleen BUMA rechten en geen eigendomsrechten hoeven te worden afgedragen.

De dienst zal in mei of juni van start gaan, waarbij Media Power zoveel mogelijk met bestaande marktpartijen zoals Music Store en Multikabel samenwerkt. Die nemen nu ook al diensten af bij Media Power. Een maandabonnement kost minimaal 2,50 euro voor veertig nummers die in een lijst op een internetpagina komen te staan. Losse nummers kosten minimaal 1 eurocent, maar de eindtarieven worden door de partners vastgesteld.

Media Power is al meer dan een jaar actief op de Nederlandse markt, maar tot voor kort ging het hoofdzakelijk om downloads. Dank zij licentieovereenkomsten met Sony Music, BMG, Warner Music, EMI Music en CNR Records telde de catalogus een jaar geleden al meer dan 300.000 nummers.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!