Deel dit artikel
-

‘Meer acties tegen maaltijdbezorger Deliveroo’

Riders Union FNV gaat door met acties en stakingen onder bezorgers van Deliveroo als het bedrijf niet ingaat op hun eisen.

Een kleine tachtig bezorgers uit Amsterdam, Haarlem en Utrecht legden gisteren het werk neer en kwamen aan het eind van de dag naar de Grote Markt in Haarlem om te staken.

Alle arbeidscontracten van maaltijdbezorgers worden na 1 februari niet meer verlengd en bezorgers kunnen dan alleen nog maar als ‘schijnzelfstandige’ voor Deliveroo werken. De bezorgers eisen een einde aan deze omstreden constructie en willen arbeidsovereenkomsten voor alle maaltijdbezorgers.

Volgens Frederique Zebeda, bestuurder FNV Jong, slaat het sociale vangnet dat de fietskoeriers hebben, Deliveroo aan gort. ‘Voor een bezorger is het ook bizar: van het ene op het andere moment word je compleet uitgekleed in je arbeidsvoorwaarden, terwijl je werkzaamheden gelijk blijven.’

Eerder al heeft FNV een ultimatum naar Deliveroo gestuurd met twee harde eisen: het zzp-model van Deliveroo moet met onmiddellijke ingang ingetrokken worden en maaltijdbezorgers mogen alleen werken op basis van een arbeidsovereenkomst. Tot dusver is Deliveroo niet ingegaan op de eisen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond