Deel dit artikel
-

Meer samenwerking tussen startups in de grensregio Gelderland

Provincie Gelderland en Nordrhein-Westfalen willen de samenwerking van startups aan weerszijden van de grens versterken. Hiervoor tekenen gedeputeerde Michiel Scheffer en staatssecretaris Christoph Dammerman vandaag een intentieverklaring op de StartupDelta Summit in Arnhem.

De samenwerking biedt kansen voor startups aan beide kanten van de grens, stelt de Provincie. Gelderland is sterk in agrofood (Wageningen), healthcare (Nijmegen) en energietechnologie (Arnhem). Nordrhein-Westfalen is sterk in ICT en healthcare (Münster) en de innovatieve en creatieve industrie (Düsseldorf).

Voor startende ondernemers is het echter vaak lastig om zaken te doen over de grens. Toch is dat beslist de moeite waard. Met 18 miljoen inwoners is Nordrhein-Westfalen de grootste deelstaat van Duitsland.

Een goed voorbeeld is het succesvolle project Startplatz in Düsseldorf en Keulen, dat Nederlandse startups introduceert op de Duitse markt. Ook op medisch gebied wordt al samengewerkt over de grens. In het programma MIND werken Nederlandse en Duitse partners samen aan de ontwikkeling van een virtual reality systeem. Dit programma stimuleert mensen met chronische pijn om te blijven bewegen.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond