Deel dit artikel
-

Merkle Europa herstructureert management Nederland

De CEO van Merkle in Nederland, Jos van Loo, verlaat het bedrijf per 1 april aanstaande en wordt niet opgevolgd. Ook de CCO en hoofd HR oriënteren zich op hun toekomt, omdat hun rollen in het lokale bedrijf overbodig worden.

Van Loo’s positie wordt tijdelijk waargenomen door Christ van Giersbergen, de CFO en COO. Hij rapporteert direct aan Michael Komasinski, de topman van Merkle in Europa. Het bedrijf bevestigt dat er niet zal worden gezocht naar een nieuwe lokale CEO. Vertrekkend topman Van Loo zal zijn carrière buiten de reclame-industrie vervolgen, zegt de verklaring. Zijn klus zit erop. De bedrijven die hij meebracht zijn geïntegreerd in de nieuwe organisatie. Het afscheid, na twintig jaar bouwen, was vooraf afgesproken.

Ook zou er in de nieuwe organisatiestructuur geen plek meer zijn voor CCO Nico Maessen en HR-directeur Jeroen Blaauw. In de officiële verklaring worden zij niet bij name genoemd, maar het beeld dat Emerce van intern krijgt geschetst past bij de herstructurering. Het is duidelijk dat Merkle twee jaar na de oprichting van een Nederlandse organisatie, via de overname en rebranding van de bedrijvengroep rondom Oxyma, de leiding naar de internationale organisatie overhevelt.

Oxyma kocht in de drie jaren na de investering door Nordian Capital in 2015 de bedrijven Oogst, Your Social, aFrogleap en OFS. Toen in oktober 2019 alle bedrijfsnamen verdwenen en de activiteiten werden gebundeld onder Merkle Nederland werkte daar 330 man.

Merkle Inc. is onderdeel van de internationale reclame- en marketinggroep Dentsu Aegis Network. Het bedrijf zit in de VS en is bezig het merk uit te rollen op de Europese markt.

Dentsu Group publiceerde gisteren de financiële cijfers over 2019 (Pdf). De organische omzet daalde met procent en er werd een netto verlies geschreven van bijna een miljard euro. De leiding besloot daarom tot een afschrijving en stelde de verwachtingen voor het komende jaar naar beneden bij (Pdf).

De Nederlandse herstructurering is hier geen direct onderdeel van, maar sluit wel keurig aan in de nieuwe pas. Landen die wel worden geraakt zijn Australië, Brazilië, China, Frankrijk, Duitsland, Singapore en het VK. Daar verdwijnt ongeveer tien procent van de banen. In de nieuwe opzet moeten deze Merkle-filialen zich meer richten op de drie bedrijfsactiviteiten Creative, CRM en Media.

De CEO van Dentsu Aegis Network internationaal is sinds eind januari 2020 met ziekteverlof.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond