Deel dit artikel
-

MessageBird met sancties tegen Rusland

MessageBird gaat in vredig verzet tegen de invasie van Oekraïne en blokkeert alle Russische toegang tot zijn API’s. Bedrijven, overheden en andere instanties gaan op zwart richting hun klanten.

Voor humanitaire en niet-gouvernementele organisaties wordt een uitzondering gemaakt. Berichten- en dataverkeer van deze instanties wordt echter uit de Russische telecomnetwerken gehaald en ondergebracht onder de internationale roamingcontracten. Niet direct het netwerk in, maar via-via en dus duurder.

In een bericht op LinkedIn legt directeur Robert Vis zijn drijfveer uit. Techbedrijven zijn als geen ander in de gelegenheid om weerzin te laten horen tegen de militaire agressie. Ook grote Russische bedrijven gebruiken middelen als die van MessageBird om hun werk te doen. De actie steekt hen een stok tussen de spaken, iets dat consumenten vrijwel accuut merken.

Vis heeft personeel in Oekraïne en Rusland en zet actief middelen in om hen te ondersteunen. De ondernemer roept andere techondernemers op niet stil te zitten en in actie te komen.

Foto: Vicky Brock (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond