Deel dit artikel
-

Surface Laptop en cloud hoogtepunten in cijfers Microsoft

Microsoft zag de omzet het afgelopen kwartaal met 12 procent toenemen tot 24,5 miljard dollar, en de winst zelfs met 16 procent tot 6,6 miljard. Analisten hadden op minder gerekend. Ook nu weer droeg vooral Azure cloud bij aan de resultaten.

Intelligent Cloud (Windows Server en Azure) bereikte een omzet van 6,9 miljard dollar, 14 procent meer dan een jaar geleden.

Office producten waren goed voor 10 procent groei, vooral dankzij Office 365. Dynamics (CRM) groeide 13 procent en LinkedIn realiseerde een omzet van 1,1 miljard dollar.

Windows en aanverwante producten deden het met 4 procent groei beter dan de markt. Zoekmarketing bracht 15 procent meer op. De Surface Laptop blijkt een hit te zijn en droeg bij aan 12 procent groei voor de Surface hardware. XBox (hardware) realiseerde slechts 1 procent groei, de belangrijkste verdiensten kwamen vooral uit diensten.

Vandaag werd bekend dat Microsoft werkt aan een geheimzinnige vouwbare tablet die met een stylus (pen) bediend zou worden. De tablet met codenaam Andromeda zou draaien op Windows 10. Het is niet duidelijk of Microsoft dit product werkelijk op de markt wil brengen.

De goede cijfers van het Amerikaanse bedrijf zijn in die zin verrassend dat Microsoft het niet moet hebben van de nog altijd slappe pc markt. Zijn vroegere partner Intel meldde vanavond ook goede cijfers, maar niet vanwege pc processoren. Het bedrijf uit Santa Clara dankte de 16,2 miljard dollar omzet en 4,5 miljard dollar winst vooral aan de aanhoudend sterke vraag naar technologie voor datacenters.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond