Deel dit artikel
-

MightyHive mogelijk nieuw zusterbedrijf van MediaMonks

S4 Capital, de eigenaar van MediaMonks uit Hilversum, is in gesprek over de overname van programmaticspecialist MightHive uit de Verenigde Staten.

De transactie zou het bedrijf waarderen op 140 à 200 miljoen dollar, aldus de Financial Times. De krant baseert zich op ingevoerde bronnen rondom de deal. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium, maar de laatste handtekening is nog niet gezet.

MightyHive uit San Francisco is gespecialiseerd in programmatic advertising en is gecertificeerd als Google Marketing Platform Partner. Het helpt grootzakelijke bedrijven en mediabureaus bij het in huis nemen van programmatic reclamekennis en -vaardigheden.

Als het tot een overname komt, zou dat het tweede bedrijf zijn in het portfolio van S4 Capital. Dat was het privé beleggingsvehikel van oud-topman Martin Sorrell van WPP tot hij het naar de beurs bracht. Twee maanden eerder kocht Sorrell het creatieve bureau MediaMonks uit Hilversum voor driehonderd miljoen euro in contanten en aandelen.

Sorrell wil een netwerk van digitale bureaus optuigen, allemaal specialisten op hun eigen gebied. Een soort WPP, waarvan Sorrell de architect was, maar dan zonder de legacy uit de fysieke bureauwereld. MediaMonks vormt het fundament hiervoor.

Foto: Mike Behnken (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond