Deel dit artikel
-

Minuscule investering Instagram levert 78 miljoen op

Investeringsbedrijf Andreessen Horowitz vangt 78 miljoen euro voor haar aandeel in Instagram bij de verkoop aan Facebook. En dat voor een investering van nog geen 250.000 dollar.

Andreessen Horowitz is het investeringsvehikel van Marc Andreessen en Ben Horowitz. De eerste was ooit de oprichter van Netscape, Horowiz werd miljardair door de verkoop van zijn bedrijf Opsware aan HP in 2007. In 2009 hebben ze hun krachten gebundeld. Samen hebben ze belangen in Facebook, Groupon, Twitter en Zynga, maar ook in een groot aantal onbekende startups.

Op zijn blog schrijft Horowitz dat de investering in Instagram dateert uit de tijd dat de startup nog Burbn heette en aan heel andere concepten werkte, zoals een mobiele microblogdienst. In die tijd investeerde Andreessen Horowitz ook in een tweede startup Mixed Media Labs. Het belangrijkste product daar heette PicPlz, een uitwisseldienst voor foto’s. Dat product verhuisde naar Burbn en werd uiteindelijk Instagram.

Horowitz reageert op zijn blog op critici, die niet begrijpen dat er niet meer uit de deal is gesleept. Facebook betaalde een miljard dollar voor het bedrijf, en aanvankelijk werd er zelfs onderhandeld over twee miljard dollar.

Vanwege belangenconflicten werd nooit (meer) geld in Instagram geïnvesteerd, schrijft Horowitz. “Ik laat de kritiek dat het belang 312 keer mijn geld heeft opgebracht maar voor zichzelf spreken.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond