Deel dit artikel
-

Mobiel groot probleem voor adverteerders op Facebook

Nederlandse adverteerders hebben zichtbaar moeite met adverteren op Facebook, met name op het mobiele deel daarvan. Slechts negen procent van de campagnes is geoptimaliseerd voor mobiele dragers, terwijl een derde van al het bezoek afkomstig is van tablets en telefoons.

De combinatie ‘mobile & social’ blijkt nog een lastige voor adverteerders op de Nederlandse tak van Facebook. Gebrek aan kennis of budget zorgt ervoor dat meer dan negentig procent van de campagnes niet voor mobiel is geoptimaliseerd. Een behoorlijk deel is zelfs niet geschikt om op iPhones en iPads te draaien. De landingspagina’s bevatten namelijk Flash, een techniek die iOS niet ondersteunt.

Een breed opgezette steekproef van internetbureau Yes2web laat dit zien. “Het is belangrijk om bij iedere Facebookcampagne van een mobile first principe uit te gaan, anders laat je een steeds grotere groep bezoekers in de kou staan. Het tijdperk van full-flash Apps is definitief voorbij”, aldus Jop Bröcker, managing partner van het Rotterdamse bureau. Als Facebook Preferred Marketing Developer heeft zijn bedrijf goed zicht op de status en ontwikkelingen met Facebookreclame.

Afgelopen najaar haalde de iPhone zijn grote broer iPad in als meestgebruikte mobiele drager om de profielensite te lezen en beschrijven.

Foto: magic quote (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Harmen Visscher

Hoewel ik het er mee eens ben dat er veel kansen liggen voor adverteerders snap ik het geschetste ‘probleem’ niet helemaal. Als je als adverteerder op Facebook een campagne start kun je aangeven of deze op desktop/laptop of mobile moet worden vertoond.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond