Deel dit artikel
-

Mobiele omzet fusiebedrijf T-Mobile/Tele2 even groot als Vodafone

Het straks gefuseerde T-Mobile en Tele2 is met 299 miljoen euro aan mobiele diensten in het derde kwartaal nagenoeg even groot als Vodafone. Dat betekent een marktaandeel van 30,2 procent, zo blijkt uit de jongste berekeningen van Telecompaper.

In de afgelopen drie jaar zijn deze T-Mobile en Tele2 erin geslaagd hun marktaandeel uit te breiden met zo’n 5 procent. De omzetstijging bij Tele2 ten opzichte van 2015 verdubbelde zowat.

De Nederlandse markt voor mobiele diensten had in het derde kwartaal van 2018 een omzet van 988 miljoen euro. Dat is een daling van 1,1 procent in vergelijking met eenzelfde periode een jaar geleden. Op kwartaalbasis is er echter sprake van een stijging, namelijk van 3,3 procent.

De omzetdaling vlakt af, wat erop wijst dat de Nederlandse mobiele markt tekenen van verbetering begint te vertonen. Ter vergelijking: vorig jaar daalde de dienstenomzet in dezelfde periode met 6,4 procent op jaarbasis.

Het aantal mobiele klanten groeide in het derde kwartaal van 2018 met 0,6 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Per eind september 2018 telde Nederland 20,5 miljoen actieve mobiele simkaarten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond