Deel dit artikel
-

Met je mobieltje je eigen bloed testen op nierschade

Met je mobieltje je eigen bloed testen op nierschade. Met dat idee doet het Eindhovense studententeam T.E.S.T. mee aan de internationale competitie SensUs.

Europese universiteiten zullen tijdens deze wedstrijd innovatieve biosensoren tonen, om zo de ontwikkeling van deze technologie te versnellen.

Een biosensor is een klein instrument om eenvoudig en snel bepaalde stoffen te detecteren in lichaamsvloeistoffen als bloed of urine. Bekende voorbeelden van biosensoren die nu al gebruikt worden zijn glucosemeters voor diabetespatiënten of zwangerschapstesten.

Aan deze eerste editie doen vijf Europese universiteiten mee, waaronder een team van TU/e. De andere teams komen uit Engeland (Imperial College), Zweden (Uppsala University), Denemarken (Technical University of Denmark) en België (KU Leuven).

Zaterdag 10 september worden in een evenement met lezingen en demonstraties de winnaars gekozen. Er zijn prijzen voor de werking van de sensor (performance), originaliteit, toepassingsgerichtheid en inspiratie van het algemeen publiek. Voor die laatste prijs wordt tijdens het evenement gestemd door het aanwezige publiek. Het programma begint om 12.00 uur in het Auditorium op de campus van de TU Eindhoven en is open voor geïnteresseerden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond