Deel dit artikel
-

Mobile Convention Amsterdam: hoe Shell mobiel ontdekte

Oliemaatschappij Shell heeft de mobiele technologie al vroeg omarmd. Het Shell Mobile Competence Center in Amsterdam ontwikkelt toepassingen die Shell-medewerkers een halve dag tijdwinst per week bij hun werkzaamheden op olievelden en bij raffinaderijen. General manager Michiel Steltenpool praat er donderdag over, op Mobile Convention Amsterdam.

Het Technology Centre is gevestigd in een gebouw op een stuk grond in Amsterdam-Noord dat ooit onderdeel was van een veel groter testterrein van Shell. Van de ongeveer dertienhonderd werknemers werken er enkele tientallen aan mobiele innovaties.

Stelptenpool kreeg in 2010 de opdracht om het Mobile Competence Center op te zetten. Met als doel om mobiele toepassingen en ideeën vanaf een centrale plek te ontwikkelen, over de organisatie te verspreiden en te beheren. Destijds werkte hij al vijf jaar bij de oliegigant, in verschillende functies.

De eigen appstore van Shell is ontwikkeld door het team van Steltenpool. Er staan apps in die voor alle medewerkers en contractors te downloaden zijn, zoals een conferentie-, mobile learning-, en Project Standards-app, maar ook apps die alleen voor medewerkers in bepaalde functies toegankelijk zijn.

Mobile Convention Amsterdam wordt donderdag gehouden in de Beurs van Berlage. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond