Deel dit artikel
-

Modewinkel About You naar 250 miljoen omzet

Deze week lanceert OTTO zijn online modewinkel About You in Nederland. Samen met de andere landen ligt de formule op koers om dit jaar een omzet van 250 miljoen euro te boeken.

“Onze modestart-up verslaat zijn eigen ambitieuze groeiambities en realiseert dit jaar een omzet van tussen de 250 en 280 miljoen euro”, laat OTTO weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

About You was tot deze week een onbekende naam in Nederland. Het is na Zalando de nummer twee modewinkel op thuismarkt Duitsland. Deze week ging AboutYou.nl live met een online en offline reclamecampagne om het merk te laden.

De winkelformule is ook actief in Oostenrijk en Zwitserland. Nederland is de eerste niet-Duitstalige markt waar het actief wordt.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

OTTO Group is in Duitsland de nummer twee e-commercepartij na Amazon. OTTO boekte in 2016 een omzet van 2,6 miljard euro, Amazon drie keer meer: 8,1 miljard.

AboutYou.nl wordt vanuit Duitsland bestierd. Daarom duurt het tussen de drie à vier dagen dat orders in Nederland wordt geleverd. De winkel heeft vijftigduizend items in de schappen liggen. Tot de merken daar behoren Scotch & Soda, Zoe Karssen, Nike, Diesel, Pepe, Levi’s, Kings of Indigo, Selected Femme en Dr. Martens. Gregory van der Wiel en Claartje Rose worden op de site opgevoerd als inspirators.

Foto: University of Salford (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Maurice

Ik ben wel benieuwd of de Nederlandse agentschappen/distributeurs van deze merken, een vergoeding krijgen. Of dat ze gewoon worden overgeslagen in de supply chain vanuit Duitsland.

Erwin Boogert

Maurice, dat heb ik vandaag voor je nagevraagd. Het antwoord is dat ze inderdaad alles direct vanuit Duitsland doen, buiten agentschappen en distributeurs van merken in Nederland om.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond