Deel dit artikel
-

Mollie stapt in MKB-financiering met Mollie Capital

Mollie introduceert vandaag Mollie Capital, een vehikel waarmee het bedrijf kleine en middelgrote ondernemingen een snelle en flexibele manier biedt om aan geld te komen.

Het is een hele stap: van verwerken van betalingen naar het verstrekken van kredieten tot 250.000 euro. De aanvragers kunnen zelfs een voorschot aanvragen dat ze op de dag van de aanvraag nog ontvangen.

CEO Shane Happach (foto) legt de logica achter het nieuwe product uit: “Hiermee zetten we de eerste stap om uit te groeien tot een financiële dienstverlener. Tegelijk werken we aan onze doelstelling om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het concurreren met de grotere e-commercespelers.”

Happach speelt in op het gat dat banken laten. Kleine en middelgrote bedrijven hebben op zekere momenten extra kapitaal nodig om, bijvoorbeeld, voorraden aan te schaffen, marketingcampagnes te financieren of te investeren in de uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten. Geld vragen bij een bank duurt lang en is complex.

Zoals Rabobank en Floryn op bol.com financieringsproducten aanbieden, om dezelfde reden, stapt Mollie ook in deze business.

Bij de beoordeling van de financieringsverzoek wordt rekening gehouden met diverse factoren, zoals de transactiegeschiedenis bij Mollie.

Capital zal aanvankelijk worden aangeboden aan een select aantal bedrijven in Nederland en België. De plannen zijn om de beschikbaarheid van de dienst later dit jaar uit te breiden naar andere markten.

Mollie haalde in juni 2021 voor 665 miljoen euro groeigeld op bij onder meer EQT Growth, General Atlantic, HMI Capital, Alkeon Capital en TCV.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond