Deel dit artikel
-

Mozilla: Voorlopig geen reclame in Firefox

Mozilla ziet voorlopig af van de plannen om advertenties te verkopen in zijn Firefoxbrowser. De plannen werden nog in februari bekendgemaakt op een bijeenkomst van advertentieorganisatie IAB.

De advertenties zouden worden getoond in de zogenoemde Directory Tiles, dat zijn afbeeldingen die de gebruiker ziet als hij een nieuw tabblad opent. Er verschijnen dan een negental plaatjes van favoriete of van veelbezochte websites.

Volgens een verklaring van vice-president Jonathan Nightingale zijn de plannen slecht gevallen bij de achterban. ‘Het is niet wat wij zijn bij Mozilla’.

Er zal wel worden geëxperimenteerd om gebruikers wat meer te helpen bij de navigatie. De Directory Tiles blijven bestaan.

Volgens TechCrunch zijn de plannen niet van de baan, maar worden deze mogelijkheden nader onderzocht, met de toevoeging dat het plan ‘niet past binnen de merkstrategie van Mozilla’.

Deel dit bericht

4 Reacties

Henk W

Huh? Mozilla ziet er helemaal niet van af volgens de genoemde verklaring:

“Sponsorship would be the next stage once we are confident that we can deliver user value.”

Luuk

De titel van dit artikel is misleidend. Mozilla is wel degelijk van plan om advertenties toe te voegen aan Firefox. Ze hebben nu alleen aangekondigd dat ze dit voorzichtig/langzaam gaan uitrollen. Zie ook http://techcrunch.com/2014/05/11/mozilla-is-moving-ahead-with-sponsored-tiles-on-firefoxs-new-tab-page/.

Ton

Heel verstandig dat ze ervan af zien! Maar aan de andere kant ook wel begrijpelijk dat ze een (extra) inkomstenbron proberen aan te boren. Ze hebben immers niet de financiële mogelijkheden zoals Chrome (inkomsten Google) en Internet Explorer (inkomsten Microsoft) wel hebben. En geld is er toch nodig om verder te ontwikkelen!

Jan Libbenga (Redactie Emerce)

De berichten spreken elkaar weer aardig tegen. Info toegevoegd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond