Deel dit artikel
-

Mozilla gaat advertenties verkopen in Firefox

Mozilla gaat advertenties tonen in zijn Firefoxbrowser. Dat meldt AdAge. De non-profit-organisatie die standaard cookies blokkeert, maakte zijn plannen bekend op een bijeenkomst van advertentieorganisatie IAB.

De advertenties worden getoond in de zogenoemde Directory Tiles, dat zijn afbeeldingen die de gebruiker ziet als hij een nieuw tabblad opent. Er verschijnen dan een negental plaatjes van favoriete of van veelbezochte websites. Voor het eerst zullen in deze schermen dus advertenties worden getoond. Maar wel van adverteerders die Mozilla zelf selecteert.

Darren Herman gaat de speciale advertentie activiteiten leiden. De potentie moet niet worden onderschat. Alleen al in de VS is er sprake van honderd miljard impressies via de tegeltjes in de browser.

Mozilla begint voorzichtig. Alleen nieuwe gebruikers krijgen advertenties te zien, maar dat zijn er altijd nog 31 miljoen per maand. Overigens was Mozilla al niet vies van advertenties: 97 procent van zijn omzet komt van zoekadvertenties via een deal met Google die nog loopt tot november.

Deel dit bericht

2 Reacties

Miep

Tijd voor een nieuwe browser, dus.

Michal

Ja miep vooral doen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond