Deel dit artikel
-

Naspers’ videodienst ShowMax landt in Europa

De Zuid-Afrikaanse ShowMax is van start gegaan in Polen, de eerste stap buiten de thuismarkt en een signaal dat de internationale ambities serieus zijn.

Eigenaar Naspers, een mediabedrijf annex internationaal investeerder, lijkt van plan de videotheek ook op andere Europese markten aan te bieden. Polen is het laaghangende fruit, omdat de markt rijp lijkt voor een Netflix-achtige betaaldienst.

Veel Polen betalen al abonnementsgeld om via internet video te kunnen bekijken. Het gaat dan vaak om Poolse videoproducties. De aanbieders van die content hebben de rechten echter niet. Het zijn piratensites. Showcase richt zich op die groep kijkers die geld wil betalen voor lokale producties. Hetzelfde zal gelden voor de andere landen waar het live gaat.

Naspers lanceerde Showcase anderhalf jaar geleden in Zuid-Afrika. Het probeert zich op het internationale podium van de concurrentie te onderscheiden met zijn focus op lokale producties, iets dat Netflix in toenemende mate ook doet en in NL Kijkt en Videoland bijvoorbeeld al doen.

De techniek achter Showcase is gelicenseerd van VOD-platform Icflix, dat is gespecialiseerd in Bollywoord- en Arabische producties.

Nederlander Bob van Dijk is CEO van Naspers.

Foto: centralniak (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond