Deel dit artikel
-

Nationale Denktank zoekt Big Data-denkers

De Nationale DenkTank, een stichting die met vernieuwende ideeën de Nederlandse samenleving verder vooruit wil helpen, zoekt twintig jonge academici en promovendi om gedurende vier maanden aan visionaire, creatieve én praktische oplossingen voor een urgent maatschappelijk probleem te werken. Het centrale thema is Big Data.

Hoe kunnen we Big Data gebruiken om Nederland nog beter, duurzamer of veiliger te maken? En wat is er nodig om dat te realiseren – van motiveren van talent tot waarborgen van privacy en instemming door burgers?

Deelnemers ontwikkelen in een korte, intensieve periode vaardigheden op het gebied van teamwerk, problemen oplossen en presenteren: ze stappen in een snelkookpan van ideeën en persoonlijke ontwikkeling.

Het team kan daarbij rekenen op de input van experts uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid en zal worden begeleid door projectmanagers van McKinsey & Company. Bèta’s, alfa’s en gamma’s; wiskundigen, filosofen, economen, ontwerpers (van welke studierichting dan ook) zijn van harte welkom.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond