Deel dit artikel
-

Nedap en T-Mobile in proef met slimme parkeersensoren

Technologiebedrijf Nedap, bouwbedrijf Dura Vermeer en T-Mobile zijn een proef gestart met slimme parkeersensoren. Eerst start een proef van drie maanden, waarbij tien parkeerplekken bij De Gruyter Fabriek in ’s Hertogenbosch zijn voorzien van slimme sensoren. Deze meten welke plekken vrij en welke plekken bezet zijn.

De toepassingen van slim parkeren zijn volgens de samenwerkende partijen legio. Individuele gebruikers worden haarfijn naar de lege plekken genavigeerd. Steden en gemeenten kunnen de verkeersstromen reguleren op basis van de actuele parkeersituatie. Handhavingdiensten kunnen precies uitlezen waar overtreders staan.

Voor toepassingen wordt gebruik gemaakt van T-Mobile’s NarrowBand IoT-netwerk, biedt dat een grootschaliger perspectief. Hele wijken kunnen in potentie van parkeersensoren worden voorzien. Daarvoor komt bouwbedrijf Dura Vermeer in beeld.

Belangrijke ijkpunten binnen de proef zijn de batterijduur van de sensoren, het bereik en de stabiliteit van de verbinding met het netwerk.

Naast de proef in ’s Hertogenbosch wil het consortium de komende tijd in vijf gemeenten een ‘field trial’ uitvoeren. Hierin worden samen met de gemeenten interessante parkeeruitdagingen aan een test onderworpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond