Deel dit artikel
-

Nedap University van start met exclusieve opleiding tot softwareontwikkelaar

De eerste lichting studenten van Nedap University, onderdeel van de University of Twente en de TU/e, is begonnen aan een opleiding tot softwareontwikkelaar. In een periode van anderhalf jaar werken vijf studenten een aantal dagen per week aan het ontwikkelen van nieuwe software. Daarnaast krijgen zij college om de theorie van het programmeren onder de knie te krijgen.

Wanneer de opleiding is voltooid, kunnen de deelnemers meteen aan de slag bij één van de marktgroepen van het Nederlandse bedrijf Nedap, vooral bekend van RFID-toepassingen.

De studie is namelijk uitsluitend bedoeld voor mensen die de zichtbare potentie hebben een zeer goede softwareontwikkelaar te worden. Het onderwijsprogramma rust op drie pijlers: theorie, praktijk en het beheersen van eigenschappen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de bedrijfscultuur van Nedap, zoals ondernemerschap, creativiteit en het goed kunnen luisteren naar de markt.

Aan het einde van de opleiding krijgt de student de opdracht een zogenoemde feature te bouwen in een applicatie van een van de Nedap-marktgroepen. De opleiding wordt afgesloten met het presenteren van dit product aan de marktgroep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond