Deel dit artikel
-

Nederland belangrijke afzetmarkt voor AliExpress

Nederland behoort tot de kopgroep van landen waar het Chinese AliExpress aan levert. Dat zegt CTO Guo Dongbai in het jongste nummer van Emerce. Een van de grootste afzetmarkten is Brazilië. “Brazilianen blijken simpelweg een grote behoefte te hebben aan het soort producten dat we aanbieden en de prijs die we ervoor vragen.”

AliExpress werd zeven jaar geleden opgezet als een onderdeel van het B2B-platform Alibaba.com. Voor kopers die niet in bulk producten wilden afnemen, maar slechts een paar of één enkel artikel. Van daaruit is het geëvolueerd tot wat het vandaag de dag is, een B2B-e-commerceplatform.

Een ander duidelijk verschil met de moedersite is dat het zich vanaf het begin geheel heeft gericht op verkoop aan de consument die buiten China woont. Voor de Chinese consument zelf zijn er genoeg andere marktplaatsen, waaronder Alibaba’s Taobao en Tmall.

Langzamerhand breidt AliExpress de mogelijkheden wel uit. Zo laat men sinds kort ook Russische verkopers toe. “Door lokale winkeliers toegang te bieden, verwachten we nog beter op de lokale vraag te kunnen inspelen. En hebben we tevens de bezorgtijd drastisch kunnen inkorten, alle producten zijn immers al lokaal aanwezig. Een manier van werken die we elders ook gaan uitrollen, waardoor we onze klanten optimaal kunnen bedienen. In Nederland hebben we de levertijd al kunnen verkorten door onze deal met PostNL, waardoor je je bestellingen binnen vijf à zeven dagen in huis hebt.”

Het interview met AliExpress is na te lezen in het septembernummer van Emerce. Word lid van Emerce voor 119 euro per jaar en ontvang een jaar lang Emerce magazine (zowel print als digitaal) inclusief diverse specials waaronder Emerce 100, de 250 pagina’s dikke eGuide en speciaal ledentarief voor meer dan twintig Emerce-events.

Deel dit bericht

3 Reacties

Hennie Haagsma - 1962

Ik heb vorig jaar bijnaliexpres 4 trainingsbroek en besteld dit was een bedrag van 64.95.
Heb verschillende mailtjes gestuurd maar noog weten been bent terugehad.
De broeken wel retour gestuurd . Dus voor mij geen alkexpres meer.

El Patron

Bedankt voor je reactie Hennie.

Jan Hoogeveen

Beste Hennie,

Belangrijk om punten en komma’s in een bericht te gebruiken.
De volgende keer Word gebruiken. Er staan wat spelfouten in 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond