Deel dit artikel
-

Nederlander dagelijks 1:39 uur op social media

Internationaal onderzoek laat zien dat de Nederlander gemiddeld 1:39 uur per dag op social media zit. En dat is weinig. Het internationaal gemiddelde ligt een uur hoger.

Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland scoren het laagst in het onderzoek van Meltwater naar socialmediagebruik. Het bedrijf onderzocht via zijn mediatool hoe men wereldwijd het internet gebruikt en rapporteert daarover in zijn We Are Social-rapport.

Op internationale schaal gaat 38 procent van alle online mediatijd naar social media. Dat is zeven procent meer dan een jaar eerder. In Nederland is dat dertig procent.

Logischerwijs worden social media veel gebruikt om updates van familie en vrienden te checken. Het onderzoek laat echter ook zien, dat dertig procent het kanaal gebruikt als zoekmachine. Om artikelen en video’s te vinden over bepaalde interesses. Op dat punt delft Google dan het onderspit.

De Nederlander gebruikt gemiddeld 5,7 sociale platformen. Naast Facebook, Instagram en Whatsapp zijn dat ook diensten als TikTok, Twitter en YouTube. Internationaal ligt het gemiddelde op 7,2.

Het Midden- en Verre Oosten scoren op alle punten het hoogst op de sociale ranglijsten.

Foto: Paolo Braiuca (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond