Deel dit artikel
-

Nederlander komt niet meteen in actie bij 5G

Slechts een klein deel van de Nederlanders is van plan om direct actie te ondernemen – bijvoorbeeld door aankoop van een 5G-geschikte smartphone – zodra 5G-netwerken actief worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder 1000 Nederlanders, waarvan de resultaten vandaag werden gepresenteerd op het congres Telecom Insights in Utrecht.

Een meerderheid van de Nederlanders is bekend met de komst van het 5G-netwerk. Slechts 13 procent is volledig onbekend met de opvolger van 4G. Het zijn vooral de senioren die weinig weten over 5G, terwijl 16-35 jarigen vaker aangeven wel bekend zijn met de technologie.

85 procent van de Nederlanders die momenteel gebruikt van het 4G-netwerk is (zeer) tevreden over de snelheid hiervan (gemiddeld minimaal 40 Mbps download). Toch heeft 39 procent behoefte aan sneller mobiel internet.

Wanneer het echter aankomt op de investering die consumenten willen doen om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van het snellere 5G-netwerk, blijkt die bereidheid laag. Slechts 6 procent koopt direct een nieuwe 5G-smartphone, 2 procent wisselt direct van mobiele aanbieder wanneer de huidige aanbieder geen 5G aanbiedt. Vervolgens is er ook een grote groep die eerst afwacht en vervolgens (mogelijk) actie gaat ondernemen.

Ongeveer een derde van de Nederlanders is helemaal niet van plan een nieuwe 5G-smartphone te kopen of over te stappen van aanbieder.

Overigens loopt Nederland achter met de uitrol van 5G. De belangrijkste frequenties komen pas over twee jaar beschikbaar.

Slechts 7 procent van Nederlanders geeft aan zich veel zorgen te maken over de EM-(elektromagnetische) straling van dit nieuwe netwerk. Nog eens 27 procent maakt zich een beetje zorgen.

Nederlander schatten andere gevaren hoger in als het gaat om een negatieve impact op de volksgezondheid.

Wanneer Nederlanders gevraagd wordt om vuurwerk, micro-plastic, stikstof, roken, CO2, straling 5G-netwerk, drugs, UV-straling en smog te ordenen op gevaar voor de volksgezondheid, blijken zij drugs als het meest gevaarlijk te zien. Op de tweede plek komt roken, gevolgd door smog. Straling van het 5G netwerk komt op de negende en daarmee laagste plek. 4 procent zet 5G straling op plek 1, 37 procent ziet het als het minste gevaar van de lijst.

Foto Jack Sloop via Unsplash

Deel dit bericht

6 Reacties

Bram

Er zal vast wel een groepje mannen en vrouwen van middelbare leeftijd op Facebook een beweging starten. De dames en heren met de aluminium hoedjes zullen ze zich noemen.

Madeleine Wit - kwakoefetti

De Nederlander is God zij dank nog een simpel mens..goedgelovig..nuchter ahum..De Nederlander is niet op de hoogte vd geldstroom en Machtsverhoudingen..De Nederlander houdt van kneuterigheid hard werken , huiselijke gezelligheid niets mis mee.
De Nederlander begint te ontwaken en begrijpt dat mensen en instituten zich graag voor wat centjes laat omkopen[de overheid telecombedrijven, de politiek enz. enz….DE NEDERLANDER begint te ontwaken en druppelsgewijs ziet hij waar de Machtsverhoudingen liggen en de Ultieme kwaadaardige Macht ligt bij een handje vol die graag, de mensheid in zijn bezit heeft.

Bram

Ah daar zijn ze al.

Anon

Nou bram ik zou zeggen laat je lekker chippen en crow confrollen. Schaapje

P

Leuk om te zien dat Bram kritische denkers en niet-jaknikkers meteen onder de noemer “aluhoedjes” schaart. De jaknikkers zijn namelijk moreel superieur en hoeven nooit verantwoording af te leggen maar mogen op de man spelen.

Ik vind het persoonlijk veel te snel gaan met deze technologie. Er zijn al talloze gevallen van mensen die nu al vleugellam thuiszitten door straling. De effecten op lange termijn zijn niet(!) getest en kunnen dus potentieel catastrofaal zijn.

Zelfde verhaal als met alle Monsanto shit die op onze grond wordt gespoten. Daaromtrent worden nu toch al meer mensen “wakker”.

Bram

“De effecten op lange termijn zijn niet(!) getest en kunnen dus potentieel catastrofaal zijn”, dit moet denk ik wel het meest domme wat ik ooit heb gelezen. Omdat het niet getest ga je er uit van catastrofale gevolgen? Typisch die boomer mindset.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond