Deel dit artikel
-

Nederlanders kopen 350.000 ereaders en tablets

Nederlandse consumenten hebben eind 2010 naar verwachting zo’n 350.000 platte computers om boeken mee te lezen en te surfen en mailen.

Dat is althans de verwachting van marktonderzoeker GfK voor 2010. Tegen het einde van dit jaar zijn er zo’n 100.000 ereaders verkocht, om digitale boeken mee te lezen. De andere 250.000 apparaten zijn tablet-achtige computers, waaronder Apples iPad.

Hierbij is ook rekening gehouden met mensen die het apparaat direct in de VS kochten.

GfK verwacht dat er dit jaar nog tussen de 5 en 10 modellen van tabletcomputers op de markt komen.

Hoe en waarvoor consumenten deze platte computers zonder toetsenbord gebruiken, staat niet vast. Toch probeert de marktonderzoeker daar zicht op te krijgen om vergelijking met andere vormen van internetgebruik te kunnen maken.

GfK spreekt in Nederland met verscheidene mobiele telecomaanbieders om hun verkeersstromen te mogen analyseren op applicatiegebruik. In de landen om ons heen gebeurt dat reeds. Het gaat daarbij enkel om mobiele apparaten die internetten via een SIM-kaart.

Deel dit bericht

3 Reacties

Marc

Volgens mij kun je de huidige smartphones ook gebruiken als e-reader en om te surfen en mailen. Als je de smartphones mee neemt kom je op meer dan 350.0000

Jack van Vliet

Marc, Je vergeet alle computers, die kun je ook als e-reader gebruiken. Daarnaast zijn er ook internet TV's, daar kun je ook dingen op lezen. Met een beetje geluk kun je ook nog een rekenmachine vinden waar je een boek in kwijt kunt…

jacco

Ik heb inmiddels gelezen (www.htcreview.nl) dat Samsung de productie op dit moment gehalveerd heeft. De bedoeling was om voor het einde van het jaar 1 miljoen Tabs te verkopen maar dat zal niet gelukt zijn, ondanks de vele reclame in de Voice.  Dit jaar moest het gebeuren want voor begin 2011 komen er meer nieuwe tabs op de markt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond