Deel dit artikel
-

Nederlands e-commerce mogelijk in Google Assistent en Home

De digitale butler van Google, Assistent en Home, kan in Nederland e-commercetransacties gaan faciliteren. Daartoe heeft breidt Google de butlerdienst uit met – wat heet – Transactions.

Consumenten kunnen met spraak en chat spulletjes gaan kopen bij webwinkels, trein- en buskaartjes reserveren en afspraken bij restaurants en kappers.

Eerder dit jaar introduceerde Google Transactions al in Duitsland en Frankrijk. Daardoor werd het mogelijk producten en diensten te kopen bij partijen als Flixbus, Car2go, de SNCF, Fnac en Sephora.

Het ziet er niet naar uit dat er in Nederland met launching partners wordt gewerkt. Een woordvoerder van Google: “Het zal ongetwijfeld nog even duren voordat ontwikkelaars die functionaliteit goed integreren.”

De slimme assistent zit verwerkt in Androidtelefoons en in Homeapparaten in huiskamers, toestellen om mee te praten. Bedrijven kunnen hierop aanhaken door zogeheten Actions te ontwikkelen. Dat zijn de technische haakjes waarmee ze hun eigen diensten koppelen met Googles ecosysteem.

De beschikbaarheid van Transactions werd eerder vandaag aan de lokale markt per e-mail bekendgemaakt.

Foto: brandflxbx (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond