Deel dit artikel
-

‘Nederlandse blogs miljoenen waard’

Zeven Nederlandse weblogs zouden meer dan een miljoen euro waard zijn. Geenstijl.nl is de uitschieter met een waardering van 14 miljoen euro. De waarde van de blogs komen echter nog niet in de buurt van grote Nederlandse sites als Mininova en Zshare.net.

De 30 grootste Nederlandse weblogs zijn tonnen en soms miljoenen waard, wanneer hun populairiteit en potentie op de advertentiemarkt maatstaven zijn. Dat stelt weblog Hyped.nl dat een steekproef deed.

Zeven sites zijn meer dan een miljoen waard, 2 minder dan een ton (Drijfzand.com en Frank-ly.nl). 

Blogger Jeroen Bertrams: "Voor enkele weblogs weten we de exacte waarde, omdat die bijvoorbeeld recentelijk een investering hebben gehad waarbij een objectieve waarde is vastgelegd. Hoewel dat om vertrouwelijke cijfers gaat, hebben we onze formule op die wijze goed kunnen toetsen".

  • Geenstijl – 13,7 miljoen euro
  • Autoblog.nl – 3,1 miljoen
  • Biertijd.com – 2,9 mijoen
  • Flabber.nl – 2,5 miljoen
  • VKmag.com – 2,1 miljoen
  • Volkskrantblog.nl – 2 miljoen
  • Bright.nl – 1,4 miljoen

De waardering die Hyped toekent aan Geenstijl.nl ligt in lijn met het onderzoek dat PCplein.nl deed. Daar kwam de Geenstijl-waarde op 14,2 miljoen euro uit. Overigens blijkt uit het PCplein-overzicht dat sites als Mininova en Zshare.net veel waardevoller zijn. De meeste waardering van de daar genoemde sites liggen op enkele tientallen miljoenen euro’s, met uitschieters tot in honderden miljoenen.

Foto: poolie (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas Groot

Mooi hoor, maar als zo'n blog zo lucratief is, dan zouden ze toch een paar ton tot een paar miljoen per jaar aan advertentie-inkomsten binnen moeten halen. Anders verdien je 1,4 tot 14 miljoen never nooit niet terug en daar is bedrijfswaarde op gebaseerd, toch?  If not: what have we learned from 1997-2001?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond