Deel dit artikel
-

Nederlandse boekwinkel in iTunes aanstaande

Het Centraal Boekhuis heeft een overeenkomst gesloten met Apple om digitale boeken te distribueren via Apples iBookstore.

Eigenaren van een iPad of iPhone kunnen binnen afzienbare tijd Nederlandse boeken kopen in iTunes’ boekenafdeling. Uitgevers kunnen nog deze maand de werken van hun auteurs aanmelden. De Nederlandse titels verschijnen dan echter enkel in de Amerikaanse en Britse iTunes.

De deuren van een Nederlandse iBookstore met Nederlandse titels vindt pas plaats als het aanbod in de ogen van Apple groot genoeg is.

Het Centraal Boekhuis en Apple tekenden de overeenkomst vorige week tijdens de boekenbeurs Frankfurter Buchmesse. Formeel gezien treedt het Centraal Boekhuis op als aggregator voor Apple. In Amerika vervullen diensten als Lulu, Bibliocore, Ingram en Book Baby onder meer die rol.

Nederlandse uitgevers hoeven geen toeren uit te halen om op Apples platform eboeken te publiceren. Centraal Boekhuis werkt met een uitbreiding op bestaande eBoekhuis-contracten. De prijsstelling is iets minder flexibel. Die kan de uitgever namelijk niet zelf bepalen. De prijs van een digitaal boek is direct gerelateerd aan de prijs van de papieren pendant. Apple doet de uitgevers op basis van de ‘papieren prijs’ een aantal prijssuggesties.

Het nieuws van de samenwerking tussen het Centraal Boekhuis en Apple werd het eerst gemeld door vakuitgave Boekblad (volledig artikel). Die meldt tevens dat het Centraal Boekhuis inmiddels samenwerkt 52 webwinkels die eboeken willen verkopen. Het aantal webwinkels dat voor papieren boeken samenwerkt met het Centraal Boekhuis is aanmerkelijk groter dan dat: 125.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond