Deel dit artikel
-

Nederlandse eBuddy sluit megadeal met LG

Het Amsterdamse eBuddy is een samenwerking aangegaan met LG Electronics. De applicatie van de mobiele chatdienst wordt geinstalleerd op tenminste 1,5 miljoen telefoons van LG in Azië.

LG preïnstalleert de applicatie op mobiele telefoons die verkocht worden in India, Thailand, Singapore, Maleisië, Viëtnam, Filipijnen, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Australië. Een uitbreiding naar andere landen wordt nog besproken.

Eerder maakte het bedrijf nog bekend vertrouwen te hebben in het mobiele bedrijfsmodel. De Android-applicatie kwam onlangs uit en advertenties op de mobiele versie komen eerder vandaag dan morgen.

Belangrijk is dat met de samenwerking ook gericht mobiele reclame getoond kan worden aan de gebruikers.

Jan-Joost Rueb, CEO van eBuddy zegt trots te zijn op de samenwerking: ”Onze samenwerking met LG Electronics vormt een spil in onze mobiele IM groeistrategie over de Aziatische regio.”

Eind vorig jaar kwam driekwart van de omzet, die verdiend wordt met advertenties op de versie voor het ‘vaste internet’, 76 procent, uit Europa. Amerika was verantwoordelijk voor 10 procent van de omzet.

De Java-applicatie is inmiddels 20 miljoen keer gedownload, met meer dan 5 miljoen unieke gebruikers per maand. Eind vorig jaar kende deze mobiele app nog 3 miljoen maandelijkse gebruikers bij 10 miljoen downloads.

Met eBuddy kunnen gebruikers met MSN Messenger, Facebook, ICQ, Google Talk, Yahoo! en Aim-accounts chatten in één scherm. Dit is mogelijk via een mobiele applicatie, maar ook via een webversie.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ivo Wentholt

Jan-Joost plus team, fantastisch nieuws. Gefeliciteerd!

Peter van der Heijden

Echt supercool, maar ook zeker verdiend! Goed, slim en hard werken wordt altijd beloond! Ga zo door JJ, Onno en rest van het team!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond