Deel dit artikel
-

Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat tv en telecom leveren

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) gaat naast energie voortaan ook internet, televisie en telefonie leveren aan haar klanten. NLE spreekt over een Alles-in-1 aanbod. 

De Nederlandse Energie Maatschappij begon tien jaar geleden als challenger op de energiemarkt. Diezelfde rol ziet NLE nu voor zichzelf als het gaat om de markt van internet, televisie en telefonie voor consumenten.

NLE maakt voor de nieuwe dienst gebruik van het netwerk van KPN en zegt de telecomdiensten goedkoper te kunnen gaan aanbieden dan de grote aanbieders van alles-in-1.  Het bedrijf opent één loket en een app voor alle diensten: energie én telecom.

‘Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden’, zegt oprichter en CEO Harald Swinkels van NLE. ‘Op de mobiele telecommarkt is behoorlijk wat concurrentie, maar dat geldt niet voor de markt van alles-in-1. Vroeger ging het om telefoontikken, tegenwoordig om databundels. Een databundel lijkt wat dat betreft op een kuubje gas.’

De branchevervaging heeft nog een reden. NLE geeft zelf al aan dat er in de energiemarkt een daling is te zien van het energieverbruik. Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Daarnaast gaan consumenten steeds vaker zelf energie opwekken. Er valt dus minder aan energie te verdienen.

Het verdienmodel zit voor NLE tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie, zegt Swinkels. ‘Voor ons is het een uitdaging om met het aanbieden van andere diensten nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen’.

NLE wil in vijf jaar tijd 10 procent van de zogenaamde alles-in-1 markt veroveren, zo’n 5 miljoen huishoudens. In de energiebranche is het NLE gelukt om in tien jaar tijd 7 procent van de markt te bemachtigen, bijna 800.000 aansluitingen.

Deel dit bericht

10 Reacties

bert

Please, geen alles-in-een! TV is waardeloos, en telefonie, dat koop ik zelf wel als VOIP pakket voor 10€/jaar.

Bert

Echte concurentie? Kom met glasvezel data-only voor 25€/maand bij 30à40 mbit symmetrisch? Dan ben ik volgend jaar klant.

Maarten

Helemaal eens met de vorige spreker!

Thomas

Als NLE net zo betrouwbaar zal zijn met telefonie en TV als met hun energie, dan zal ik nooit naar hun overstappen. Ben er gelukkig net weg.

peter

Helemaal eens met Bert en Maarten

Trol

Zou goed zijn dat ze komen, dan komen we misschien eens van dat beroerde Ziggo af.
Geen 3 in een pakketten meer maar gewoon alles apart, veel beter en veel eerlijker. En als deze club dan ook het wifi-signaal sterker maakt zodat je in huis maar een versterker nodig hebt, dan zou deze club wel eens heel hoge ogen kunnen gaan gooien. Dus niet zeuren, doen.

Paul

Ik vind energie en telecom wel heel verschillende producten. Ben benieuwd of de Nederlandse Energie Maatschappij dit waar kan maken qua prijsstelling en support! Verder is Bert’s punt ook helemaal goed: als je een gamechanger wilt zijn, kom dan eens met prijsvechter glasvezel.

Alexander

Die Harald Swinkels is best een leuk kereltje, maar dat er geen concurrentie is op de triple play markt? Laat me niet lachen zeg. Bovendien is er voor wholesale providers geen drol aan te verdienen. KPN is verplicht netwerk open te stellen, maar doet dit tegen hetzelfde tarief als hun eigen goedkoopste consumenten prijs. Dus op prijs ga je het zeker niet winnen. Ik ben dan wel benieuwd welk TV product ze gaan leveren. Zal wel het KPN iTV product zijn. Wat is dan nog het “vernieuwende” aan deze stap?

Ingmar

Als 10% gelijk is aan 5 miljoen huishoudens, dan is 100% gelijk aan 50 miljoen huishoudens. Welke markten gaat NLE dan precies bedienen? NL heeft geen 50 miljoen huishoudens…

Saskia

@Ingmar: Wat dacht je van zakelijke klanten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond