Deel dit artikel
-

Nederlandse startup lanceert antibacteriële doekjes voor smartphones

Een Nederlandse startup CellMates hoopt geld te verdienen met vochtige antibacteriële doekjes voor smartphones. Die doekjes moeten bescherming bieden tegen bijvoorbeeld huiduitslag en huidinfecties. Een mobiele telefoon gemiddeld twaalf keer meer bacteriën dan een openbaar toilet.

De typen bacteriën die op smartphones voorkomen zijn onder meer E.Coli, influenza en MRSA, dat huiduitslag en huidinfecties kan veroorzaken. Er is door onderzoekers een verrassend groot aantal bacteriën, kiemen en pathogenen aangetroffen op mobiele telefoons. Gemiddeld werden er 25.107 bacteriën per 6,5 cm ² gemeten op telefoons en ‘slechts’ 1201 op een openbare wc-bril.

Een groep studenten van de Universiteit Maastricht vond het opmerkelijk dat er op de Nederlandse markt geen geschikt product was om de mobiel te reinigen en lanceert nu vochtige antibacteriële doekjes onder de naam CellMates. In tegenstelling tot bestaande producten zijn de doekjes volgens de oprichters speciaal ontwikkeld voor het reinigen van elektronische apparaten, zoals mobiele telefoons, laptops en tablets. Ze zijn niet schadelijk voor het scherm, zo zeggen de studenten.

Het team, bestaande uit de Nederlandse Janneke Ruhaak en Harm-Jan Meeuwsen, en de Duitse Laura Gasseling en Britta Schwartz, richtte het studentenbedrijf op als onderdeel van hun master International Business (IB) – Entrepreneurship and SME Management.  Van hun leverancier in Zweden hebben de studenten inmiddels 1500 doosjes binnengekregen en zijn ze hun verkoop gestart.

Deel dit bericht

1 Reactie

Geert a van de Beek

Goedendag ,
Hebben ie doekjes een toelatings nummer uitgegeven door het CTGB? Zonder toelatings nummer mogen de doekjes niet op de markt gebracht worden.
Met vriendelijke groet,
Geert A van de Beek

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond