Deel dit artikel
-

Nederlandse startup lanceert ‘nieuwsdienst van de toekomst’

De Amsterdamse startup Nine Connections heeft een nieuwe webapplicatie gelanceerd waarmee sociale netwerken effectiever als nieuwsbron gebruikt kunnen worden. Apps gericht op trending topics en populaire berichten, of apps die samenvattingen van de timeline maken voldoen niet, zegt initiatiefnemer Lucien Burm.

Met Nine Connections kan Twitter en in de toekomst Facebook ingezet worden als hefboom om het nieuws eerder te vinden dan men met Twitter zelf kan. Waar voorheen een eigen, direct netwerk nodig was voor nieuwsgaring, kan men via Nine Connections over de schouders van allerlei experts in sociale netwerken meekijken, bijvoorbeeld door experts in een bepaald vakgebied te volgen. De oplossing voor goede nieuwsgaring en spreiding moet gezocht worden in de structuur van netwerk zelf, zegt Burm.

Burm heeft het systeem in eerste instantie voor mediaprofessionals ontwikkeld en in de anderhalf jaar dat het programma heeft proefgedraaid hebben onder meer De Persgroep, The Guardian en The Economist ermee gewerkt, maar inmiddels heeft hij een bredere doelgroep op het oog, zoals bedrijven die branches of concurrenten willen volgen. “In feite is elke persoon die een Twitteraccount voor een bedrijf beheert een mediaprofessional geworden. Het tempo op Twitter ligt echter hoog en niet iedereen heeft tijd om de hele dag het netwerk in de gaten te houden en goede content te vinden om te delen.”

Burm financiert de volgende versie van de software die in april moet verschijnen via een crowdfundingformule. Een duizendtal klanten krijgt voor 89 euro toegang tot het systeem. Vanaf dat moment wordt een vast abonnement gerekend.

Burm, Entrepreneur In Residence bij Rockstart en mentor bij Startupbootcamp, begon als marketingmanager bij Locatienet. Als basistechnologie voor het nieuwe initiatief is aanbevelingssoftware van zijn tweede bedrijf Kimengi gebruikt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jonas

Dit klinkt wel erg cool, jammer dat nog niet goed zichtbaar wordt hoe het in de praktijk werkt. En aftellen naar 1 april voelt toch wat tricky 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond