Deel dit artikel
-

Nedersaksen tegen verbod mobiele telefoons op scholen

In Nedersaksen blijven mobiele telefoons toegestaan op scholen, de minister van Onderwijs wijst een verbod af. De apparaten zijn ‘een integraal onderdeel van het dagelijks leven’.

De deelstaatregering van Nedersaksen heeft een duidelijk standpunt ingenomen en zich uitgesproken tegen een algemeen verbod op mobiele telefoons in alle soorten scholen. Een woordvoerder van het Nedersaksische ministerie van Onderwijs vertelde de Neue Osnabrücker Zeitung dat er geen plannen waren om smartphones op scholen, inclusief basisscholen, te verbieden.

De minister van Onderwijs en vice-premier van de staat, Julia Hamburg (Bündnis 90/Die Grünen), voegde eraan toe dat mobiele telefoons en andere digitale apparaten een integraal onderdeel van het dagelijks leven zijn geworden. Ze erkende echter ook dat basisschoolleerlingen in principe nog geen eigen mobiele telefoon nodig hebben.

De minister van Onderwijs van Sleeswijk-Holstein, CDU-politica Karin Prien, had onlangs opgeroepen om het gebruik van smartphones op basisscholen in de deelstaat te reguleren en privégebruik tijdens schooluren tegen te gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond