Deel dit artikel
-

Nestlé betaalt geen cent voor Android KitKat

Snoepproducent Nestlé heeft geen cent betaald voor de naam KitKat, die Google op zijn volgende versie van Android plakt. Eerdere versies van Android hadden al gesuikerde namen, zoals Cupcake en Jelly Bean.

Na Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean heeft Google de naam voor zijn volgende Android-versie onthuld: KitKat. Je zou bijna aan een grap denken, want het was de Belg Marc Vanlerberghe van Nestlé die de naam samen met Google aankondigde. Het bedrijf heeft voor de gelegenheid vijftig miljoen Android KitKat-repen geproduceerd. Ook verscheen een groot Kitkat-standbeeld op het kantorenpark van Google in Mountain View.

KitKat wordt de naam voor versie 4.4 van Android. Aanvankelijk had die ‘Key Lime Pie’ zouden heten, maar limoen-roomtaart blijkt niet erg bekend.

Meest opvallend: Nestlé heeft geen cent voor de naam betaald. Het is een gezamenlijke promotie die tot het laatst toe goed geheim is gehouden. Bij Android-gebruikers heerst er echter nog steeds ongeloof. Velen veronderstelden in de maling te zijn gekomen, ook al omdat het begeleidende videofilmpje de draak steekt met Apples soms ietwat zijige productaankondigingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Joost Boers

Het verrast me wel dat er op de ‘officiële’ Android blog van Google niets over wordt gezegd. http://officialandroid.blogspot.nl/. Leuke marketingactie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond