Deel dit artikel
-

Groei Netflix hapert voor het eerst sinds vijf kwartalen

De koers van Netflix kelderde zojuist 13 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet over het tweede kwartaal was weliswaar beter dan verwacht, maar de groei van het aantal abonnees blijft met 5,1 miljoen ronduit teleurstellend. Analisten hadden op 1 miljoen meer gerekend.

De meeste groei werd internationaal geboekt met 4,5 miljoen nieuwe abonnees. In de VS waren het er maar 670.000, wat het totaal op 130 miljoen brengt. Ook voor het komende kwartaal verwacht het bedrijf niet meer dan 5 miljoen nieuwe abonnees. Het is voor het eerst in vijf kwartalen dat de groei hapert.

Financieel ging het wel beter. De omzet kwam uit op 3,9 miljard dollar, de winst steeg naar 384 miljoen dollar tegen 66 miljoen een jaar terug. Toch spreekt ook Netflix over een niet heel sterk kwartaal.

Netflix zegt de komende tijd meer te investeren in niet-Engelstalige eigen producties. Dat is nodig omdat het bedrijf constateert dat HBO en Disney (evenals Amazon en Apple) met een inhaalslag op internet bezig zijn.

Met de cijfers van Netflix is het cijferseizoen weer begonnen. Grote internetbedrijven als Facebook, Amazon en Google maken de komende weken hun resultaten bekend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond