Deel dit artikel
-

Netflix haalt 1,5 miljard groeigeld op

Videodienst Netflix heeft 1,5 miljard dollar nieuw kapitaal opgehaald met de uitgifte van obligaties. De financiële markt kijkt argwanend toe.

Het gaat om twee leningen met een looptijd tot 2022 en 2025 tegen 5,5 en 5,875 procent (PDF).

Met het nieuwe vreemde vermogen wil Netflix overnames kunnen plegen, content kopen en maken en investeren in technologie en mensen. Kortom: algemene groeidoelen.

Het nieuws valt niet echt goed op de financiële markt. Kredietbeoordelaar S&P verlaagde Netflix’ waardering van B+ naar BB-. Het wordt duurder voor het videobedrijf om in het vervolg geld te lenen.

Beleggers maken zich zorgen over de aanhoudend negatieve kasstroom. Er gaat meer geld uit dan er binnenkomt. En dat gat wordt alleen maar groter. Daarnaast laten de kwartaalcijfers (PDF) van Netflix zien dat de grote groei op zijn bestaande markt er wel uit is. De groei in nieuwe abonnees daalt in Amerika. In Europa zwakt het af.

Netflix zal het negatieve sentiment proberen te keren door live te gaan in meer niet-Amerikaanse markten. En op de markten waar het actief is meer klanten te werven, onder meer door het video-aanbod te vergroten. In Nederland is ongeveer tien procent van de huishoudens abonnee.

Het bedrijf zegt voor te liggen op zijn eigen financiële ramingen. Het plan is om in de komende twee jaar te groeien van vijftig naar tweehonderd landen en meer eigen videoproducties te maken.

Foto: Keegan Jones (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond