Deel dit artikel
-

Nieuw keurmerk voor zorgvergelijkingssites

Pricewise, Hoyhoy.nl, Independer en Zorgkiezer hebben samen een gedragscode en keurmerk voor zorgvergelijkingssites overhandigd aan minister Schippers. Zij doen dit omdat ze vinden dat consumenten beter geïnformeerd moeten worden.

In de gedragscode die ten grondslag ligt aan het Keurmerk Objectief Vergelijken zijn regels vastgelegd voor betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering vastgelegd. De regels komen tegemoet aan eerdere aanbevelingen van de AFM.

Vergelijkingssites van zorgverzekeringen die het keurmerk willen voeren, worden onderworpen aan een strenge selectieprocedure. Het onafhankelijke bestuur van de Stichting Keurmerk Objectief Vergelijken bepaalt de toelating en zal ook stipt toezien op de naleving van de gedragscode. Jaarlijkse vindt hertoetsing plaats.

Verzekeraars concurreren feller doordat vergelijkingssites transparantie brengen. Met de toename van het aantal vergelijkingssites worden ook de verschillen in werkwijzen zichtbaarder. Dit maakt het voor consumenten onduidelijk of het advies van een vergelijkingssite betrouwbaar is.

De initiatiefnemers van de gedragscode vinden dat consumenten erop moeten kunnen vertrouwen dat vergelijkingssites een objectieve, transparante en juiste manier van werken hanteren. Zij hopen dan ook dat veel vergelijkingssites de gedragscode gaan onderschrijven, zodat de kwaliteit van de vergelijkingsmarkt voor zorgverzekeringen verder wordt verhoogd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Wij van WC eend adviseren WC eend…

Jesse James

Ik ga mijn premie niet via geldzorg laten afschrijven
Niemand heeft het over garantie bij faillissement van de onderneming

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond