Deel dit artikel
-

Nieuw: Website van het Jaar juryprijzen

De Website van het Jaar-verkiezing breidt uit. Vanaf 2022 bevat de verkiezing niet alleen een publieksprijs, maar ook een juryprijs speciaal voor webteams. 

De Website van het Jaar staat bekend als dé Nederlandse publieksprijs voor websites. In 2021 brachten bijna 500.000 mensen hun stem uit op websites in 39 categorieën. Timing ging er met de winst vandoor en Scoupy app ontving de Beste App Award. Begin volgende week gaat de stemronde voor 2022 van start.

Met de introductie van de Juryprijzen wordt de verkiezing nu nog veelzijdiger. Terwijl de grootste en meest gewaardeerde website de publieksprijs wint, kijkt de vakjury naar kwaliteit en het harde werk achter specifieke aspecten van de beste sites. Getalenteerde teams krijgen hierdoor de erkenning die ze verdienen.

Tijdens de eerste editie in 2022 maken deelnemende teams kans op een prijs in drie categorieën: ‘Beste in UX’, ‘Beste in visual design’ en ‘Beste in technische prestatie’.

Het beoordelingsproces bevat verschillende stappen. Als eerste wordt een lijst met genomineerde teams opgesteld aan de hand van uitgebreide beoordelingscriteria. Deze teams lichten hun inzending vervolgens toe aan de jury, waarna het jurypanel één winnend team per categorie selecteert.

De jury bestaat dit jaar uit negen van de beste professionals in hun vakgebied, zoals Marten Kuipers van DEPT®, Tijmen Mulder van Robot Kittens en Jan Jesse Bakker van Monostatic. Met hun indrukwekkende kennis en ervaring zijn deze juryleden perfect in staat om dé webteams van Nederland te herkennen en bekronen.

De winnaars van zowel de publieksprijs als de drie juryprijzen worden bekend gemaakt tijdens de Award Night op 24 november 2022. Sta jij die avond met je team en website in de spotlights? Lees snel verder of meld je direct aan met het onderstaande formulier. Inzenden is kosteloos.

Aanmelden kan tot en met 30 september 2022.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond