Deel dit artikel
-

Nieuwe campagne moet Nederlanders beter wapenen tegen online gevaren

Slechts de helft van de Nederlanders weet hoe hij zich tegen online gevaren kan beschermen, blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vandaag start dan ook een campagne die Nederlanders moet helpen om zich tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen.

45 procent van de Nederlanders denkt dat zijn persoonlijke gegevens interessant zijn voor internetcriminelen. Maar niet iedereen neemt de juiste voorzorgsmaatregelen. Zo stelt de helft van de Nederlanders software-updates weleens uit en gebruiken 4 op de 10 Nederlanders regelmatig gratis openbare wifi-netwerken. Ook kiezen 4 op de 10 Nederlanders hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts, bijvoorbeeld voor e-mail, bankrekening en webwinkels.

Met de publiekscampagne tegen internetcriminaliteit wil het ministerie van Justitie en Veiligheid Nederlanders helpen zich beter tegen internetcriminaliteit te beschermen. De campagne is vooral zichtbaar op sociale media, zoals Facebook, Twitter en Snapchat. Ook is er een radiospot die mensen oproept maatregelen te treffen tegen internetcriminaliteit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond